Strobox

Het product StroBox

De StroBox is een revolutionair nieuwe methode om te bouwen met stro. De methode maakt bouwen met stro toegankelijk voor zowel professionals als particulieren.

De strobox is een box gemaakt van brandwerend, ademend en FSC gecertificeerd hout, gevuld met stro van lokale boeren. Daarmee is de StroBox ecologisch, duurzaam en circulair. De box wordt prefab gemaakt en is maatvast en in vrijwel elke vorm te bestellen, daarmee is het een prettig product om mee te bouwen. Met de strobox bouwt u een gezond, comfortabel en energiebesparend huis. Bouwen met stroboxen is niet duurder dan de huidige regulier bouw. Meer informatie kunt u lezen bij “De StroBox”

Het bedrijf StroBox

Wellicht verwarrend maar StroBox is de naam van het bedrijf dat StroBoxen maakt.

Strobox is in 2016 opgericht door Daan Molkenboer en Roelof Vossebeld. Daan is werktuigbouwkundig ingenieur, leemstucker en docent Natuurkunde in Apeldoorn. Roelof was oprichter en eigenaar van Hout & Zo bv en runt nu het klusbedrijf KijkenLerenDoen te Deventer en hij is leerwerkmeester houtbewerking. Beide heren hebben elkaar gevonden in hun kijk op het reguliere bouwen. Het reguliere bouwen bestaat uit een eeuwenoude traditie van het bouwen met steen en cement.en later ook beton. Het bouwen in steen, cement en beton is achterhaald. Het blijkt een vervuilende manier van bouwen die ernstige schade toebrengt aan ons milieu. De heren ontwikkelden een nieuwe kijk op bouwen. Een manier die het bouwen met natuurlijke producten als stro, hout en leem in een modern “jasje” steekt, letterlijk en figuurlijk! Namelijk de strobox.

Sociale onderneming

Zoals de introductie al doet vermoeden, laten de heren het hier niet bij. De sociale geëngageerdheid bij beiden is groot. Met het bedrijf Strobox willen zij  als sociale onderneming ook een opleidingsbedrijf zijn dat mensen opleidt in de ecologische bouw. Het produceren van een prefab product; de strobox, schept nieuwe arbeidsmogelijkheden. People, Planet, Profit.